Köszöntök Mindenkit!


Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.

Ezen a blogon találjátok írásaim egy részét - novellákat, gondolatokat, mini-regényeket -, megjelent műveimet és "írói" világom főbb eseményeit, történéseit.

(Használjátok a címkéket!)



Oldalt elérhetitek az alblogjaimat

(Full Moon - Twilight fanfiction, Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos története;

Tündérmesém - Anne, egy cseppet sem hétköznapi, nyüzsgő fiatal nő meséje, aki a távoli, ködös Angliában kergeti álmait és a lehetetlennek tűnő szerelmet;

BackStage - a Sacckával közösen komponált sztori, mely egy musicaliskola mozgalmas, színes életébe enged betekintést).



Ha erre jártok és kis világom elnyeri tetszéseteket, hagyjatok nyomot magatok után!



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



Stigu _@/”




2010. július 30., péntek

Életjel - Beszámoló az Abynél töltött hetecskéről

Sziasztok!

Nos, meg lett vala írva a beszámoló vala az egy hétről, amit Abynél töltöttem vala. :)

Inka beszámolóját itt olvashatjátok:

http://inkakanga.blogspot.com/2010/07/beszamolo-aby-blogtalijaroldolvassatok.html




Hétfő reggel összeszedtem egy türelmetlen Fummie-t a Népligeten, aki akkora már kétszer hívott, hogy hol vagyok, pedig totál időben voltam. :D Aztán felcsüccsentünk a buszra, és robogtunk le Székesfehérvárra. Én megpróbáltam fejezetet írni (FM-et), közben Fummie édesdeden bealudt. Mondjuk egyszer felriadt, és jól megijesztett vele. :) Amúgy Fummie olyan, mint egy kis mormota… bár, inkább olyan, mint egy farkas – képes bealudni bárhol, bármikor. :)
Aztán leértünk, Aby megjegyezte, hogy teljesen „Lindába” öltöztem (mellesleg tényleg). Ezen örömködtünk egy nagyot, aztán közben leérkeztünk Kőszárhegyre.

Abyvel megnéztük (majdnem végig) az Elisabeth musicalt, és őt is sikerült megfertőznöm Szilveszterrel. :) Közben Fumm aludt még egy kicsit (amit mellesleg meg tudok érteni, mert ő úgy jött le, hogy egy percet sem aludt éjszaka). Ja, és megismertem végre a farkaskutyust is, Luckyt, akit jól megdögönyöztem.
Énekeltem egy kicsit Atyusnak távban, mikrofonon keresztül.

Aztán megérkezett Terra is, ettünk, ittunk, megnéztük a Vampire Sucksot, utána meg végre mi is aludtunk. Ja, Aby már előtte is aludt, mert kissé elázott – és nem az esőben…



Kedden elég későn ébredtem, de éberen. :D Eszegettünk valami reggelit (arra már nagyon nem is akarok emlékezni, hogy mi volt – bundás kenyér), aztán Fummie-val megcsináltuk a kvíz-kérdéseket a talira, ami egy kicsit nehézre sikeredett, de nem baj. Mondjuk abban semmi pláne nem lett volna, ha azt kérdezzük, hogy milyen színű Bella haja, vagy hogy mi a családneve a vámpír-klánnak. Közben megnéztük a 3 filmet, meg az extrákat nagy vonalakban, hogy legyen ötlet a kérdésekhez.
Aby közben bőszen írt, mert persze megint le volt maradva saját magához képest.

Később megebédeltünk, ami nem volt teljesen problémamentes. Ugyanis épp a lépcsőn mentem, mikor meghallottam, mit fogunk enni, és muszáj volt tőle lefetrengenem az egyik fokra. A menü: rántott patisszon. :) És mellesleg nagyon finom volt… :D

Aztán este olvastunk Adminlét fénypontjait, amin nagyon nagyokat röhögtünk. Én közben megpróbáltam fejezetet gyártani, és majdnem sikerült is befejeznem. Együtt szültünk Nessie-vel. :) És most kivételesen nagyon jól ment az írás. Valahogy itt voltak velem, és segítettek látni, amit átéltek.

Utána, már hajnalban (fél négy fele) elkezdtük megnézegetni a jó eclipse-es jeleneteket, meg a Remember me hentergős jelenetét. Na, én itt csúsztam szét teljesen és végérvényesen… Azt hiszem, az éjjel (hajnalban) Robbal álmodtam és a szeplőkkel a hátán.



Szerdán aztán felvirradt a tali napja – mondjuk már akkor virradt, amikor végre ágyba kerültünk. :)
Elsőnek Inka érkezett. Hamar megkedveltem, főleg miután kiderült, hogy egy nagyon durva közös érdeklődési körünk van, a musical. Jót elbeszélgettünk a kedvenc színészeinkről, amíg Abyék bementek a többiekért. Aztán betoppant a társaság maradéka is, Zsuzsa, Judit és Atyus. Ajándékosztás, miegymás után meglett Aby régi verseskötete, amin nagyon jókat röhécseltünk – 14 éves volt, mikor születtek a csodásabbnál csodásabb költemények. :) Közben előkerült egy nagyon jó kép Robertről, amit sokáig, gyakran és hosszan nézegettünk… gyönyörű rajta a szeme; engem az fogott meg nagyon.

Aztán megkezdtünk a kvízt is, ami véleményem szerint nagyon jól sikerült, és a kérdések nehézségének ellenére nagyon ügyesek voltak a többiek. Az idézetes részeket például sokkal jobban és hamarabb kitalálgatták, mint amire én számítottam (elég nehéz mondatokat választottunk Fummie-val). Közben nekem az a drága ember – mit ember, kutya – okozott egy durva agyrázkódást, amikor beleverte a fejemet a pohárba. Igen, Jake, ez most a te hibád volt!
A kvíz után játszottunk „Ki? Kivel? Hol? Mikor? Hogyan? Mit csinál?” játékot, és jókat nevettünk a kijött mondatokon. Például:

Carlisle Jasperral a kutyaólban ebéd után nagyon fagyott kutyalábat nyalogat.
Nessie Edwarddal a háztetőn nagyfogyatkozáskor bepiálva molylepkét kerget.
Renesmee Alice-szel az űrben hányás után kutyapózban Jake-ről álmodik.
Esme Angelával a Mikulás szakállában szülés után guggolva olvassa a BD-t.
Kristen Lizzel a mocsárban, amikor cigánygyerekek potyognak az égből lubickolva filmet forgat.
Peter Jacksonnal a torony órájában holnapután kiskedden nyögdécselve szex-jelenetet forgat.
Jessica Emmettel a fenyőfa tetején hajnalban élénken üldözik a húsvéti nyuszit.
Alice Kristennel otthon a szalagavatójukon fül nélkül gulyáslevest eszik.
Renesmee Edwarddal ágyban éjszaka forrón, érzékien duettet énekel.
Rob Robbal a rókalyukban Bel Ami forgatása közben álmodozva énekel.
Rachelle Ashley-vel háztetőn hajnalhasadáskor ásítozva menstruál.
Mike Leah-val az erdőben, hajnalban érzékien lötyögnek egymásban.
Rob Taylorral a kertek alatt csillagfényes éjszakán elmélyülten oroszbalettozik.


Majd utána énekeltem a társaságnak, amitől eléggé féltem, mert nem szoktam nagyobb „tömeg” előtt énekelni, de csak egy hangyányit remegett a hangom. Főleg Aby kedvenceit énekeltem, meg azokat a dalokat, amiket Anne fog énekelni. :)

Aztán Abyvel kikísértük Zsuzsát a vonathoz, visszafele meg majdnem jól megszívtuk, mert nem volt buszunk haza, de szerencsére Terra eljött értünk egy darabig.
Otthon megint előjöttek Adminlét fénypontjai, és míg a többiek visítva nevettek, én ügyesen bealudtam a padlón. Kényelmes volt. :)
A nagy örömködés után felvonultunk filmet nézni (Vampire Sucksot és Covenantot), ami alatt én szolidan szunyókálgattam – akkor már nagyon fájt a fejem Jake merénylete miatt. Viszont az éjszaka leple alatt betámadtak a vérszívók, és durván megcsapolták a véremet. Nagyon nem esett jól…

Utána Terrával átvonultunk a másik szobába, és bedobtuk a szunyát (mellesleg akkor már hasadt a hajnal). Innentől pedig totális képszakadás. De asszem’ ezen az éjjen is Rob volt az álombeli látogatóm.



Csütörtökön 10 után keltünk (keltem) valamikor. Levánszorogtunk reggelizni tojásrántottát és tükörtojást. Megjegyzem: Jake undorítóan eszik, én pedig erősen Bellának éreztem magam a sok tojás miatt. :)
Utána egy picikét írtam – már az epilógust –, és még egyet énekeltem nekik, most musicaleket.

Aztán kikísértünk a társaság nagy részét (Judit, Atyus, Inka), és mindenkit felpakoltunk a megfelelő járműre. És most szerencsénk volt hazafelé, mert volt buszunk. Ráadásul az eső sem kapott el minket.
Itthon Dogmát néztünk Terrával, miközben Fummie mindenfélét nézett, Aby meg bealudt – a földön. :) Jól lehet aludni azon, én már előző este bemutattam.

Utána új titulust kaptam: én lettem Jake „Mini-me”-je. :) Igazán megtisztelő (remélem, lehetett hallani az íráson át is az iróniát)!
Közben útnak eresztettük Terrát, mindenféle jótanáccsal ellátva; például, hogy óvakodjon a „takonyfalóktól”.

Aztán Aby végre jósolt nekem, és elég érdekes dolgok jöttek ki, de nem szeretném őket most részletezni. :)


A pár nap alatt még Jake és Fummie között is valamennyire emberi viszony alakult ki… „Na, bravó!” :)



Sok puszi nektek lányok, örülök, hogy személyesen is megismerkedhettem veletek!
Végezetül pedig ne felejtsétek: „Senki senkivel nem szexelhet, mert akkor vérfertőzés!”, és vigyázzatok, nehogy végig legyetek nyalintva! :)



Stigu


Ui.: csütörtök éjszaka aztán váratlan látogatóm volt… nem részletezném… de azért jó volt :D







_@/”

6 megjegyzés:

  1. És mi mikor hallunk énekelni? ;)

    VálaszTörlés
  2. Drága Stigu!

    Olyan jó volt végig olvasni a beszámolódat, olyan, mintha újból ott lennék. Amikor Inkáét olvastam, még túl fáradt voltam a reagáláshoz.
    Én Zsuzsával és Atyussal találkoztam először a Nyugatiban, olyan jól elkezdtünk beszélgetni, hogy útban a Déli felé, elfelejtettünk leszállni a Metróról, majdnem tovább mentünk, az utolsó pillanatban ugrottunk le.
    Mi vonattal mentünk, Aby, vagyis inkább Jake és Terra várt minket.
    Vásároltunk egy kis enni és innivalót, majd Jake navigálása mellett, többször is körbejártuk a körforgalmakat, de eljutottunk Kőszárhegyre.
    Ott köszöntöttük a többieket, örültünk egymásnak. Ebéd után a kvíz következett.
    Elég nehéz volt, voltak olyan kérdések, amiről azt gondolom, hogy az én könyvemben benne sem voltak, tehát ellenőrzés miatt, újból kell olvasnom. De azért a könyves kvízt én nyertem, "büszkeségfej", kaptam egy bekeretezett, Atyus segítségével készült Rob képet, a Bel Ami forgatásról. Nagyon örültem Neki.
    Előtte még Inkától kaptam névnapomra, egy kapucnis Rob képet, amit nekem rajzolt, nagyon jó lett. Köszi Inka.
    Stigu éneklése gyönyörű volt, én még nagyon sokszor szeretném meghallgatni, nagyon szép hangja van.
    Abyt csak ritkán láttuk, Jake uralta a terepet.
    Éjszaka nem aludtam, csak egy picit, a filmek alatt.
    Aby nekem is jósolt, sokat segített nekem.
    Ez a találkozó nagyon jól sikerült. Örülök, hogy a blog családomat személyesen is megismerhettem, remélem még sokszor találkozunk, nagyon jól éreztem magam.

    Puszi nektek: Judit

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Köszönöm Judit a hosszú, élménydús kommentet. Örülök, hogy te is jól éreztem magad. Én nagyon boldog vagyok, hogy megismerhettelek titeket, és befogadtatok a családba :D

    Hát, énekelni nem tudom, mikor hallhattok újra, mert eléggé nem vagyok megelégedve a felvételekkel, amit ezen a kis kütyün tudok csinálni... Hát, max. majd valamelyik megasztárban :D

    Pusz: Stigu _@/"

    Ui.: gépelem a fejezetet :D

    VálaszTörlés
  4. Na én is megérkeztem:D
    Ott kezdeném, hogy hülyeség, hogy nem vagy megelégedve a felvételekkel, mert baromi jók! Szóval pszt:D És én majd kérek még sok-sok musicalt a te előadásodban*nagyonszépennéz*
    Ismétlem az előttem szólokat (Anyut meg tégedxD), én is nagyon örülök, hogy találkoztunk élőben, és megismerkedtünk:) Örülök, hogy te is családtag vagy már, bár ez számomra csak az induláskor derült kixD De azért happy:D
    Imádtam ott lenni, régen nevettem annyit, mint akkor:D Pedig nem vagyok egy szomorkodós típusxD Remélem hamarosan újra találkozunk, mert nagyonnagyon jó volt:D
    Puszi&ölelés:
    Inka

    VálaszTörlés
  5. Szija Stigu!
    Jó volt olvasni! Nagyon jól éreztem magam abban a 1,5 napban, amit együtt töltöttünk. Jól esett visszaidézni. xD
    Örülök, hogy megismerhettelek, még jobban bírlak, mint msnen keresztül. ;) Ez egyébként igaz a többiekre is. Szerintem meglepően hamar feloldódtunk, és olyan volt, mintha már régóta ismernénk egymást.
    Remélem, hamarosan újra találkozunk!
    Addig is én is szeretném még hallani a hangodat. (Még egyszer köszönöm a tegnapot, csodálatos volt!)
    Sokszor puszillak!
    Atyus

    VálaszTörlés
  6. SZIA!
    Már tegnap akartam írni ,de eltűnt az oldal.
    Örülni én is nagyon örülök,sőt!Gondolni sem mertem,hogy ilyen jól fogom érezni magam.Örülök NEKED és INKÁNAK mert mielőtt mentem, elolvastam az írásaitokat és nagyon tetszett.Várom a folytatást!
    Köszönet Abynek,hogy lehetőséget adott az ismerkedésre.Megismertem a blogdizájnert, Atyust kinek az alkotásait csak csodálni tudom.Fummiet aki arra gyúrt,hogy minél nehezebb legyen a kvíz(sikerült).Terrát aki megpróbálja Jaeket kordába tartani és Juditott aki hozzám hasonlóan csak rajongó.Köszönöm NEKTEK!Bocsi,hogy gondot okoztam azzal ,hogy hamarabb el kellett jönnöm.Szívesen találkoznék máskor is!Nagy-nagy ölelés mindenkinek!zsuzsa

    VálaszTörlés