Köszöntök Mindenkit!


Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.

Ezen a blogon találjátok írásaim egy részét - novellákat, gondolatokat, mini-regényeket -, megjelent műveimet és "írói" világom főbb eseményeit, történéseit.

(Használjátok a címkéket!)Oldalt elérhetitek az alblogjaimat

(Full Moon - Twilight fanfiction, Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos története;

Tündérmesém - Anne, egy cseppet sem hétköznapi, nyüzsgő fiatal nő meséje, aki a távoli, ködös Angliában kergeti álmait és a lehetetlennek tűnő szerelmet;

BackStage - a Sacckával közösen komponált sztori, mely egy musicaliskola mozgalmas, színes életébe enged betekintést).Ha erre jártok és kis világom elnyeri tetszéseteket, hagyjatok nyomot magatok után!Jó olvasást, keltsük életre a mesét!Stigu _@/”
2011. június 27., hétfő

Beszámoló a 2011-es OLVASÓI TALÁLKOZÓrólSziasztok!


Gondoltam, írok erről a nyári OLVASÓI TALÁLKOZÓRÓL egy rövidke beszámolót (a tavalyit ITT megtaláljátok).Az írók :)


Péntek

A tali előtt 2 órával én még halálos nyugalomban nem tartottam sehol: a cuccom már össze volt ugyan rakva, de a teendőim felével végül nem készültem el. A tábori novella is félkész állapotban volt csak, úgyhogy a maradékot a buszon, illetve főleg Abynél fejeztem be. Ráadásul a nyomtatóm is furcsákat művelt – első próbálkozásra kidobott nekem egy érdekes, sötét pacává összesűrűsödött betűtömeget… vicces volt, de nem nevettem túlzottan. :)

Aztán végül sikerült elindulnom, 3 előtt felszedtem Juditot a Népligeten, majd lebuszoztunk Fehérvárra, ahol Aby és Atyus várt minket (mindketten telefon nélkül). :D
Ott alaposan bevásároltunk a Tescoban – „kicsit” túl sok is lett a kaja –, aztán mentünk tovább Abyhez (pont elértük a buszt, úgyhogy nagyon örültünk).
És még az is eszünkbe jutott, hogy Juditot felköszöntsük a születésnapja alkalmából. /Ezúton még egyszer BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT neki!!/
Abynél elrendeztük az ajándékokat, titkosan elvégeztük rajtuk az utolsó simításokat, majd este 7 körül megebédeltünk. :)

Utána végre elkezdtük az ajándékozást: Judittól mindenki kapott egy-egy horoszkópos, köves karkötőt (az enyém tigrisszemes),


Karkötők


Atyus gyönyörű hajtogatott-ragasztott állatokat készített nekünk (egy csigát és egy főnixet hoztam haza) és virágos kitűzőket.

Papír a javából

Virágos kitűzők

A Főnix

Vacsora :D


Én pedig szétosztottam a saját készítésű könyvjelzőket (Team Edward, Team Jacob, Bella-Edward, Nessie-Jake és az oldalainkhoz kreált csigás-baglyos könyvjelző volt a választékban, és végül mindenki kapott egyet-egyet).

TEAM...

Egyedi könyvjelzők


Könyvjelzők teljes arzenálja :)
 

Úgyhogy volt ajándékdömping rendesen, és ezután jött még a java: megkaptuk a nagy meglepetéseket is. Atyus csokit kapott meg egy fiú-lány békás szobrocskát,

Békák párban :)

Judit egy CD-t (nagyon szép tokkal) a novellánkkal és egy „Blog Anyu”-s bögrét, amin akkor látszik a felirat, ha forró folyadék van benne.

A CD tokja - Ezt is Atyus készítette
 
A csoda-bögre forró vízzel töltve :)

Novellánk


Én is nagyon csodás ajándékot kaptam: egy kispárnát, amin Rob képe díszeleg és egy felirat: „Álmosan is gyönyörű vagy!” Nagyon-nagyon örültem neki. :)
 

Olyan CUKI!! :)


Miután kiörömködtük magunkat, nekikezdtünk a quizeknek. Első este a történeteket „kérdeztük ki” külön-külön.
Egy kis ízelítő:

Hány éves Claire? Mikor van a születésnapja?

Milyen cigarettát szív Claire? 

Hogy becézik a lányok a két fiút? 

Mit iszik Taylor, mikor utolsó este meglátogatják Claire-éket? 

Mit kap Claire karácsonyra Anne-től? 

Milyen különleges képességei vannak Jaednek?

Aby publikált műveinek címei?

Miket ír még Aby a regényeken és a novellákon kívül? 

A ThunderStormban mi a fő ok, amiért Edward megkéri Alice-t, hogy vigyázzon Bellára, amíg ő vadászni megy (amiért a Porschét kapja)? 

A Gyilkos ösztönből… című novellában miért akarja Felix megölni Esthert?

Hol ismerkedik meg Anne és Claire? 

Ki a harmadik szereplő az I saw a vision… című kiegészítő novellában? 

Milyen két dalt énekel Anne Robnak, aztán a The Castle-ben? 

Hány Full Moon kiegészítő novella van? 

Milyen emlékeket mutat Nessie az epilógusban (végén)?

Hol (melyik városban) esik teherbe Nessie? 

Mi van E.J. gyerekszobájának a falán? 

A Mézédes reggel végén mit mond el Nessie Jake-nek? 

Stephenie melyik történetéből írtam még fanfictiont (ami nem Twilightos!), és kik a szereplői?

Kik a Vérvörös szerelem szereplői? 

Tavaly milyen novella született a táboroztatás után, és mi a címe? 

Mi Aby és Stigu (Anne és Claire) kedvenc együttese? 

STB. Kíváncsi vagyok, így kapásból hányan tudnátok a válaszokat?! (Ezeknél voltak sokkal nehezebb kérdések is. :D)


Judit tesztel :)

Aby is próbálkozik :D

Full Moon nyeremény

Stig Full Moon nyeremény

TM nyeremény

Gondolkozás

Frantic nyeremény

Tesztlap :)

Kérdéssor

Stigu nyeremény

Kitűzők :) Olyan szépek! :DMinden játék után hirdettünk nyertest:
Full Moon – Aby: Judit nyert
Full Moon – Stigu: Judit nyert
Frantic Love: Atyus nyert
Tündérmesém: holtversenyben Judit és Atyus
Aby egyéb írások: Atyus nyert
Stigu egyéb írások: Judit nyert

A nyereményeknek mindenki örült (remélem…): egy-egy laminált kép volt az aktuális, megnyert történetről és egy-egy kitűző.

Közben iszogattunk, eszegettünk, majd Aby felolvasta a Lélekrabló prológusát és a Josh-os történet pályázatra elküldött elejét.
Hajnal 3 múlt már, mire ágyba kerültünk. :D


Szombat

A reggel érdekesre sikeredett, mert mindenféle telefonok csörömpöltek bele a legszebb álmainkba. :)
11 környékén keltünk ki végül (kivéve, aki nem bír aludni…), kávéztunk, összeszedtük magunkat, és közben észrevétlen gyorsasággal rohant az idő.

Délután énekeltem egy nagy adagot az Anne-es (Tündérmesémes) dalokból (Ironic, Uninvited, Nézhetnélek, Turn me on, Little Miss, Killing me softly, Hand in my pocket, Everything, Remember me, Chouwa Oto - ezek mind szerepelni fognak a történetben).
A dalokhoz kapcsolódóan nagyon sok kis titkot meséltünk el a Tündérmesém és a Frantic Love folytatására vonatkozóan.


TM dalok
 
TM dalok :)


Aztán folytattuk a tudáspróbát az idézetes/párbeszédes játékkal (ki kellett találni, hogy melyik szerző melyik történetéből való az idézet, vagy a párbeszédrészlet), ami komoly fejtörést okozott mindenkinek (néha még mi, az írók se tudtunk tökéletesen helyes választ adni).
Ilyenek voltak például:

Nessie nagyokat pislogva nézte a feltáruló izmos testet. Jake belépett mellé a tavacskába, majd mögé ült, és hátulról átölelte. Renesmee a felhúzott térdeire hajtotta a fejét, miközben a férfi végigsimított a karján, és megcsókolta a csillogó, fehér bőrt a hátán.

Az első nap még nem tudtam, mit keresek egy tér legszélén, az útpadkán állva, mikor nem is biztos, hogy láthatjuk, és igazából nem is érdekel ez az ember. Aztán minden megváltozott, pár nap múlva pedig már az utcán töltöttem a jéghideg pesti éjszakát Miatta, mint valami hajléktalan.

Megkerestem a tekintetét – lágy volt és simogató, akárcsak a szavai. Bevillant, hogy az érintése is ilyen lehet: meleg és puha. Aztán mérgesen elhessegettem a gondolatot. Nem szabad ilyeneken agyalnom, ha el akarom felejteni a romantikus kis ábrándjaimat vele kapcsolatban. Nagy hiba lenne még jobban beleélni magam a semmibe. Barátok vagyunk, és ez épp elég. Annak kell lennie, ha nem akarom elrontani. És mindent megteszek, hogy elég is legyen.

Hajnali fél egykor verejtékben úszva ébredtem. Éreztem, hogy izzadok, őrjítően melegem van, de ugyanakkor vacogtam. A gerincemen újra és újra végigfutott az a bizonyos remegéshullám, miközben a bensőmet majd’ szétvette az irdatlan düh, amivel nem tudtam mit kezdeni.

Pontosan olyan csodás lett a napom, amilyennek indult. Sarah belázasodott, ennek eredményeképpen az egész éjszakát álmatlanul töltöttem. Anne ráérzett; természetesen megint pirkadatkor talált meg, mikor épp, hogy hazaestem, és bebújtam a pihe-puha ágyba.

Az édesanyja még mindig abban reménykedett, hogy a lánya visszatalál a napfényre. Nem is sejtette, hogy Bella a legnagyobb sötétségben kíván élni, méghozzá önszántából.
Ha átváltoztatom Bellát, akkor elveszem tőle az esélyt egy normális életre, gyerekekkel és családdal. Az unokái sosem fogják nagymamának szólítani, és sosem öregedhet meg békességben. Az egyetlen társ én leszek számára; az állandóság szimbóluma. Sosem hajthatja többé álomra a fejét, az élet egy soha véget nem érő éjszakává változik, és Ő örökre tizennyolc éves marad. Megölöm Őt, hogy velem maradhasson.

Az ajkai a látóterembe kerültek, édes lehelete megcirógatta a bőrömet, mire a müzlis tálban megmerített kanál kiesett a kezemből, vissza egyenesen a tejes keverék közepébe. Az nagyot fröccsent, és én ijedten kaptam az arcomhoz. 


We are Family :D


Tesztelés ezerrel :)
 
Kirakó

Puzzle


- Jó lenne, ha pórázt kötnél E.J.-re, mert nem fogom ezt sokáig tűrni…

– Tudom, de erre is van egy teóriám: nyáron vámpírokkal kell kavarni, télen meg farkasokkal.

– Szívem, hagyj aludni! Nem bírok újra szeretkezni veled, amíg ki nem pihentem magam.

– Nem tudom. Ez a te döntésed. Edward dolgába se szóltam bele nagyon.

– Gyönyörű. Mintha egy kis énekes madarat rejtettek volna a torkodba.

– Ugyan már, kislány! Ne mond, hogy te nem vetted észre! Teljesen beléd esett.

– Oké, majd ha Jacob Black eltűnt a konyhámból, akkor felkelek.

– Na persze, mi mást is csinálhatnánk megint!

– Hmm. Vadász nekem müzlire!

- Egy született angol mindig angol marad.


Ezeket Atyus nyerte meg, mert kitűnően logikázott (meg mert mi nem játszottunk, csak a saját kedvünkre :D), de megosztoztak Judittal a gyönyörű ajándékokon.

Közben elkészült a Vadles című idei, tábori novella, ami hamarosan felkerül a blogra is. Meghallgattuk az irományt Aby tolmácsolásában, majd felolvasta nekünk a DreamWorld című történetem prológusát, ami kizárólag itt, a talin volt hallható, legközelebb majd csak akkor láthatja a nagyközönség, ha kijön nyomtatásban.

Utána elkezdtük nézni a Valentin-nap című filmet, és jókat kacarásztunk Tayloron :D, majd nagyon késő éjjel (vagy inkább korán hajnalban) lefeküdtünk aludni.


Vasárnap

Másnap viszonylag hamar ébredtünk (még dél előtt, mert annyi dolgunk volt, mint a fene), megkávéztunk, majd megmutogattam a tánctudásom a bandának.
Aztán elénekeltem még egy-két dalt a Tündérmesémből (Pocahontas – Ezer színnel száll a szél, Caught up in you) és Judit kedvencét, a Férfi kell-t, több nyelven is. :)

Utána előtört belőlünk az exhibicionista, és Abyvel eljátszottuk az összes cetlis szituációs játékot (az alapötlet a Beugró című műsorból lett lopva, de a kis cetliken a Twilight-Sagaból és a mi történeteinkből voltak mondatok, és a szituációk is valahogy illeszkedtek a Twilight világához).Szituációs játék - Rosalie kocsit szerel :)

Szituációs játék - Nessie és Jake, meg a méhecskék :DA rengeteg színészkedés után Aby felolvasta a „Tévelygő vesszők” novellát, ami a Hangadó című hangoskönyvben fog szerepelni, majd jósolt nekünk kártyából (szerencsére meglepően pozitív dolgok jöttek ki).

Végül fájó búcsút vettünk egymástól, és a hatos busszal elindultunk fel Pestre.
Judittal még jót beszélgettünk a buszon, és megnyugtatott, hogy továbbra is olvasónk marad. :)


Még több fényképet találtok a facebookon, a TALI ALBUMÁBAN. :)


Remélem, hogy mindenki jól érezte magát ezen a kis családias találkozón, és a következőre is jöttök majd, illetve hogy a többiek is kedvet kaptak hozzá és legközelebb többen leszünk?! :D

Puszi mindenkinek, élvezzétek a nyarat! :)


Stigu

_@/”

3 megjegyzés:

 1. Szia Drága!

  Nagyon jó volt elolvasni a nemrég átélt dolgokat. Fantasztikusan jó volt a tali, én nagyon jól éreztem magam. Nagyon jó volt a társaság, egy kis család. :) Nagyon nehéz kérdések voltak a játékban. Szerencsésen megnyertem hármat, egyben holtverseny volt az első helyen. Sajnos háromban nem én nyertem, és nagyon szomorú voltam, pedig nagyon készültem.:( Úgy látszik a fiatalság ügyesebb!:) Fantasztikusan klassz ajándékokat nyertem, és kaptam. A lánykáim fáradtságot nem kímélve készítették azokat. Továbbra is megtartom a Leghűségesebb Olvasói címemet, hisz Őket olvasni élmény. Nagyon örülök, hogy együtt töltöttük a hétvégét, szuper volt. Remélem jövőre más is kedvet kap, érdemes!

  Puszi: Judit / Leghűségesebb Olvasó/ :)

  VálaszTörlés
 2. KEDVES STIGU!
  NEM ÉRTEM MI TÖRTÉNT?BIZTOSAN LEMARADTAM NÉHÁNY INFORMÁCIÓROL!
  HOVÁ TÜNT ABI?NEM TALÁLOM AZ OLDALAIT ÉS A BLOGJÁT.A MUNKÁM MIATT KISSÉ RITKÁBBAN ÜLTEM GÉP ELŐTT ÉS MOST NEM TALÁLOM SEHOL!SZERETETTEL OLVASOMA TE IRÁSAID IS DE ŐT IS HIÁNYOLOM!

  ELŐRE IS KÖSZI A VÁLASZT!
  MARCSI

  VálaszTörlés
 3. Marcsi!

  Ne aggódj, Aby nem tűnt el, csak a Freeweb karbantartást végez az oldalon és ezért semmilyen freeweb (.fw) oldal nem érhető el sajnos vasárnap óta.

  Reméljük, hogy hamarosan végeznek a karbantartással, és akkor újra elérhető lesz az oldal! :))

  Aby amúgy jól van, hamarosan nekikezd a Frantoc következő fejezetének és utána talán nekilát a ThunderStorm újabb részének is (ez még csak terv).

  Ohhhhh!!! Nekem csak most esik le, hogy nagyon régóta nem nézted Abyt! :D A blogja megszűnt, mert nyitott egy új, rendes honlapot. Ez a címe:

  abysfranticworld.fw.hu

  Ez már egy új, egész komoly oldal, ahol minden írása egyben megtalálható a különböző menüpontok alatt. :) De mint fent írtam, sajnos nem elérhető jelenleg (remélem, hogy most már tényleg jó lesz nagyon hamarosan).

  A blogjai közül csak az FM, a Frantic, és a ThunderStorm (régen Bleeding Comet) maradt meg. De az oldalon minden régi írása megtalálható, amikor működik. :D

  Remélem, hogy sikerült megnyugtatnalak. :))

  Üdv: Stigu _@/"

  VálaszTörlés