Köszöntök Mindenkit!


Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.

Ezen a blogon találjátok írásaim egy részét - novellákat, gondolatokat, mini-regényeket -, megjelent műveimet és "írói" világom főbb eseményeit, történéseit.

(Használjátok a címkéket!)



Oldalt elérhetitek az alblogjaimat

(Full Moon - Twilight fanfiction, Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos története;

Tündérmesém - Anne, egy cseppet sem hétköznapi, nyüzsgő fiatal nő meséje, aki a távoli, ködös Angliában kergeti álmait és a lehetetlennek tűnő szerelmet;

BackStage - a Sacckával közösen komponált sztori, mely egy musicaliskola mozgalmas, színes életébe enged betekintést).



Ha erre jártok és kis világom elnyeri tetszéseteket, hagyjatok nyomot magatok után!



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



Stigu _@/”




2011. november 21., hétfő

Új dimenziók Könyvbemutató és Breaking Dawn Part 1 filmnézés - 2011. november 18-20.



Sziasztok!


Gondoltam, ha már iromány nem jön fel a blogra, legalább egy kis beszámolót felteszek a könyvbemutatóról és persze a BD-ről. :)


Először is, köszönöm ezt a remek hétvégét, lányok! Aby, Atyus, Judit, Saccka (ABC-ben), egy élmény volt (vagyis inkább több :D); januárban ismétlünk (ha előbb nem is)!


Péntek

A hosszú-hosszú munkanap után kissé kimerülten és szétesve érkeztem meg a McDonald's-ba a lányokhoz, de ők nem voltak túlságosan meglepve, hogy szanaszét vagyok (egyrészt szóltam nekik előre, hogy ez lesz, másrészt szerintem már hozzá vannak szokva). :)
Sikeresen és balesetmentesen eljutottunk az Arénába, még a ruhatárat is megtaláltuk. :) Aztán felsasszéztunk a moziba, és megkezdődött a teljes agyeldobás... Az első 2 Breaking Dawn posztert még jól viseltem, a hatalmas, élethű méretű kartonpapír képnél viszont elszakad a cérna.
Ez lett belőle:



Utána megvettük a jegyeket az Abductionre (Judit külön kérésére teszteltem a pénztáros fickót - ő tudta, miről beszélek, de azért visszakérdezte a béna magyar címet).
A büfében beújítottam egy farkas-tetkót világító kulcstartót, amit rögtön ki is kellett próbálnom a hatalmas mozivásznon. :)

A film második (mozis) nézésre is nagyon tetszett, bár Miss Szemöldökkel most sem tudtam megbarátkozni. :S
Annak külön örülök, hogy Sacinak is nagyon tetszett a film, a furcsaságok ellenére is. :)

Utána hazabuszoztunk, és gyorsan belaktuk a kissé szűkös szobámat.
Atyus megkapta az ajándékát, és frenetikusan örült neki (remélem...)




Még egyszer, így utólag is Boldog Szülinapot!

Közben ettünk-ittunk-nassoltunk, homevideót néztünk (a táncos ORI vizsgámat), beszélgettünk megállíthatatlanul, aztán kora hajnalban fellőttük a pizsamát.
Szerencsére mégis elfértünk egy szobában, még ha kicsit szűkösen is. De hát, sok jó ember... (Sok rosszkislány...) :D


Szombat

Reggel Levente (Saci öccse) hívása keltett minket, mert találkozott a reptéren egy brazil szappanopera-hősnővel. Innentől csak egyetlen apró lépés volt, hogy előjöjjenek a régi kedvenc sorozatok, filmek, hősnők és főleg hősök. :) Kiveséztük fiatalságunk remekeit, majd megpróbáltuk vállalhatóvá alakítani magunkat a könyvbemutatóra.

A kiadós húsleves-rántott hús-sült krumpli-kukorica saláta ebéd után átutaztunk a város másik végére, hogy meglássuk végre az Új dimenziókat.



A könyvbemutató csodás volt, az elején a Dre nevű formáció adta elő művészetét két gitár segítségével. Ők kortárs költők verseit zenésítik meg. A dalaik nekem nagyon tetszettek, volt egy különleges, varázsos hangulata a zenével kombinált irodalomnak, a két előadónő szépen és tényleg szívből énekelte a verseket.
A blokkok között pedig ők olvasták fel az I. helyezett novellákat. Számomra mind a három novellában volt valami magával ragadó; úgy érzem, joggal érdemelték ki a díjazást.

Utána a Corvin Művelődési Ház igazgatónője felolvasta a bekerült szerzőket és műveiket (köztük engem is), és megvolt az ünnepélyes díjátadó, ahol Aby megkapta a jó nagy (és dögnehéz) könyvcsomagját.



Még egyszer Gratula neked! :)
Utána dedikálgattunk, fotózkodtunk.

Kelly olvas, köszönöm, hogy eljöttél, ott voltál és velünk együtt örültél az újabb kis sikerünknek! Jó volt látni téged (titeket)!









Aki kíváncsi az elkészült és gyönyörű Új dimenziók kötetre, ITT megrendelheti! Szerintem élőben még szebb, mint a képen, és a pár hallott novella alapján megint nagyon igényes művek kerültek be, összesen 57 darab.

Köszönöm az Aposztróf Kiadónak a lehetőséget, hogy immár a harmadik antológiájukban jelenhet meg művem! Örökké hálás leszek nekik, hogy az elismerésükkel rengeteg biztatást adnak nekem!


A könyvbemutató után átrobogtunk a Westendbe, megkávéztunk, kicsit nézelődtünk, majd a jegyek megvétele után lézengtünk még egy sort.
Beszereztem a másik, Cullen-címert világító kulcstartót is, ismét fotózkodtunk, aztán beszabadultunk Breaking Dawn első részére.






Hát... nem okozott csalódást!

Bár Kristen 5 perc erejéig sem tudta csukva tartani a száját, még ez sem zavart annyira (talán már a három film alatt lassan hozzászoktam; és az is igaz, hogy a film nagy részében főleg Robot bámultam).
A nászéjszaka gyönyörű lett, kellően eltalált, se nem sok, se nem kevés (jó, persze, kevés volt, de mozira ültünk be, nem soft-pornóra). :)

Ami mondjuk nem tetszett, az Kristen megszokott faarca, amivel minden érzelmet eljátszik, bár igazat kell adnom némileg Spiritnek: ebben a filmben mintha bővült volna az arckifejezés-repertoárja. :)
A szigeten produkált kis csábítási kísérletek kifejezetten aranyosra sikeredtek.
Edward sokkja szintén fenomenális volt. :) Lássuk be, nem a főszereplő-Bella viszi a hétén ezt a filmet, hanem az összes többiek. :)
A farkas-gondolatolvasást szerintem szuperül megoldották, ennek ellenére én hiányoltam belőle "Jacob könyvét". Persze, a szemszögváltást nehéz vászonra vinni, de így fennáll a lehetősége, hogy aki nem olvasta a könyvet, kevésbé (vagy semennyire sem) fogja érteni a szereplők bonyolult érzelmi cselekedeteit. Igaz, nem lehet mindent agyonmagyarázni 117 percben, de azért megkérdeznék egy olyan nézőt, aki csak a filmeket ismeri, hogy mennyire érthetők számára a szereplők hátsó motivációi?!

Itt most nem fogom taglalni az abortusz témakört, tiszteletben tartom az egyén döntési szabadságát. Hozzáteszem, én is megtartanám az életem értelmétől fogant babát, persze nem minden áron.
Ezzel kapcsolatban volt egy jelenet, ami nekem a filmben nagyon tetszett (és a könyvben szó sem volt soha ilyenről): Edward kiakadása és ordítása Bellával. Ezt talán valamiféle pótléknak szánták, mivel Leah letolása kimaradt, de gondolom, mégis csak szerették volna az alkotók, ha valami a másik, értelmes oldalt is képviseli. És a vámpírfickónak amúgy tök igaza van - talán az apának is jár némi beleszólás az ügybe...

A szülés valamiért engem nem ragadott meg, talán mert sok elterelő tényező volt, pl. hogy Jake egyértelműen nézi Nessie-t, amikor Edward kiveszi, holott akkor ő még totál nem figyel rá (eredetileg), és nekem ez egy kulcsfontosságú jelenet a könyvben (a Nessie-Jake páros miatt). Itt meg is ijedtem, hogy el fogják szúrni, de szerencsére nem.
Aztán az sem tetszett, hogy a vámpír-farkas konfliktus a filmben sokkal erőteljesebb, mint a könyvben, de persze még ez is érthető valamilyen szinten: kellett a munka a speciális effektes teamnek is. :)
Viszont még így átírva is elégedett voltam Edward baba-gondolatolvasásával, cuki, meghitt jelenetet csináltak belőle.

A vége szintén jól el lett találva; Bella felnyíló, vérvörös tekintete szuper zárszó lett. Főleg az alávágott altatóval. :)
Kár, hogy olyan borzalmasan sokat kell várni a folytatásra. :S

Mindent összevetve nekem nagyon tetszett a film, jól sikerült, Bill Condon tudja, mi kell a Twilighter nézőknek. :)
És csak párszor akartam szívrohamot kapni a film alatt... :)


Utána kábultan kiszédelegtünk a moziból, készítettünk még pár képet, majd hazaindultunk.
Otthon elfogyasztottunk egy késői "könnyű" vacsorát, még könnyebb nasikkal, zenét hallgattunk, beszélgettünk, dedikáltunk.


Vasárnap 

Reggel szerencsére senki nem keltett minket, magunktól ébredtünk dél környékén.
Ebédeltünk, pakolásztunk, megpróbáltunk a maradék időben mindent megcsinálni, amit eltervezgettünk (szerintetek sikerült...?), aztán lassan, kedvtelenül, de még időben útra keltünk a hazavivő járművekhez.
Én Atyust vittem ki a vonathoz, Judit Abyt kísérte a buszhoz. Sikeresen felpakoltunk mindenkit, és a lányok elindultak hazafelé.

Ezek a közös hétvégék mindig olyan szörnyen rövidek... :)


Nagyon jó volt ez a pár nap, köszönöm, lányok, hogy osztoztok velünk a sikerünkben! :)


További képeket itt találtok:
Könyvbemutató
Breaking Dawn


Jó telet mindenkinek!

Stigu










_@/"

6 megjegyzés:

  1. Nagyon jó volt látni benneteket, olyan klassz kis társaság vagytok:) Örülök, hogy a film is bejött. Ja, Lily Collins-tól külön tartok a Csonváros miatt, remélem előtte szőrtelenítik:)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Örülök, hogy nektek is tetszett a film :) Nekem Kristen alakítása is bejött.
    Azt én is észrevettem, hogy Jake rápillant a babára, viszont nem nézett a szemébe! És a bevésődéshez elvileg az kell. A te novelládban is, mikor a tengerparton Billy bevésődik Juliába, azt kéri a lánytól, hogy nézzen rá. És előtte valószínűleg nem csukott szemmel sétált oda mellé :)

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!

    Igen, én is szeretem ezt az olyakor kisebb, máskor nagyobb társaságot. Jó, hogy rátaláltam a csajokra. :D

    A film tényleg szuper volt.
    Tudom, tudom, hogy a bevésődéshez kell a szemkontaktus is, csak mikor megláttam, hogy odanéz, tök bepánikoltam, hogy "Jaj, ugye nem! Nem rontsák el!!" És innentől már nem tudtam teljesen koncentrálni, hogy mi van, mert pánikoltam egy pillanatra. :D

    Köszönöm, hogy írtatok.
    Pusz. Stigu _@/"

    VálaszTörlés
  4. Drága Stigu!

    Én is nagyon jól éreztem magam, és úgy örülök, hogy részese lehetek ennek a "kis családnak".
    Téged szétesve is nagyon szeretünk. :))
    A két film nagyon jó volt, örülök, hogy Atyus is láthatta az Abductiont, meg Saccka is aki BD-ként nézte majdnem. :D
    A BD remek lett, nekem is nagyon tetszett, a kezem kicsit megviselt lett a végére. :))
    Nagyon remélem a következőt is együtt nézzük, a kezemet felajánlom akkor is. :)
    Sikerült beszereznem azóta mind a két világítós kulcstartót, és egy Twilligth-osat is. A film másodszorra is ugyan olyan jó volt.
    A könyvbemutató nagyon tetszett, igényes volt. Még egyszer gratulálok a megjelenéshez, nagyon büszke vagyok Rátok!!!A következőn is ott leszek!!
    Sajnos a hétvége nagyon hamar eltelt, Anyukád húslevese nagyon finom volt,meg a többi is.
    Paul cicát sajnálom. :(
    Remélem hamarosan találkozunk újból, január mindjárt itt lesz, habár dec. 10.-e még hamarabb.
    Köszönöm a hétvégét.
    Puszi: Judit

    VálaszTörlés
  5. Szia, Cica!

    Én is nagyon jól éreztem magam. :) Annak ellenére, hogy ilyen zsúfolt volt, nem vesztettük el a fejünket, nagyjából tisztában voltunk vele, mikor hol áll. :D
    Nekem is nagyon tetszett mind a két film. Örülök, hogy újra láthattam az Abductiont. :)
    A BD fantasztikus lett! :) Néhány dologgal/megoldással nem értek egyet, de ettől függetlenül is nagyon tetszett. :)
    Az én kezem már megedződött, főleg, hogy most nem voltak rajtam gyűrűk. :D
    Az ebéd természetesen nekem is nagyon ízlett. :) Tudod, én csak a húsleves miatt járok hozzátok. :P
    Sajnos tényleg hamar eltelt, de a következő nem lesz ilyen zsúfolt, úgyhogy akkor majd bepótoljuk, ami most kimaradt. :))
    Jövő hét szombaton lesz az utolsó óra idén a tanfolyamon, 10-én, vagyis 9-én pedig érkezem. :) Jó, hogy mindkét hétvége úgy jön ki, hogy éppen nincsen óra. :) Szeretem, amikor minden klappol! :D Bár van, akinek gyanús, ha minden gördülékenyen alakul. Igaz, Cica? :D

    Pault én is nagyon sajnálom. :'(

    Köszönöm a hétvégét! Egy élmény volt! Vagyis annál sokkal több. ;) Remélem, még sok hasonlóban lesz részem veletek közösen. :))

    Cupp.
    Aby <(@ˇvˇ@)>

    VálaszTörlés
  6. Sziasztok, Csajok!!! :D

    Örülök, hogy szétesve is mellettem vagytok (pedig még nem is voltam annyira készen a hétvégén... vagy de? :D)

    Oh, ugye nem nyomorgattam össze annyira? Pedig igyekeztem Abyre korlátozni a kemény szorításokat. :D

    10-én találkozunk, és akkor nem is lesz annyira rohanós a nap. Készülj fel előre, hogy valószínűleg akkor is szépen darabjaimra fogok hullani.... :) Aztán még aláírást is kell kuncsorognom a verses kötetemre. :D

    Igen, Aby, a következő alkalommal meglesz már az a hátmosás is... :D
    Igen, nekem nagyon gyanús, ha minden rendben. Én már csak ilyen gyanakvó vagyok. :))

    Januárban megint tombolunk majd, akkor talán nálad? :)

    Pusszancs nektek: Stigu _@/"

    VálaszTörlés