Köszöntök Mindenkit!


Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.

Ezen a blogon találjátok írásaim egy részét - novellákat, gondolatokat, mini-regényeket -, megjelent műveimet és "írói" világom főbb eseményeit, történéseit.

(Használjátok a címkéket!)



Oldalt elérhetitek az alblogjaimat

(Full Moon - Twilight fanfiction, Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos története;

Tündérmesém - Anne, egy cseppet sem hétköznapi, nyüzsgő fiatal nő meséje, aki a távoli, ködös Angliában kergeti álmait és a lehetetlennek tűnő szerelmet;

BackStage - a Sacckával közösen komponált sztori, mely egy musicaliskola mozgalmas, színes életébe enged betekintést).



Ha erre jártok és kis világom elnyeri tetszéseteket, hagyjatok nyomot magatok után!



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



Stigu _@/”




2010. július 20., kedd

Életjel - FM FRISS ???

Sziasztok!

Nos, sajnos úgy néz ki, hogy mégsem tudom tartani az ígéretemet a frissel kapcsolatban... sőt, azt sem tudom, mikor lesz friss.

Egy elég súlyos belső válság kellős közepén csücsülök, és ezt a karaktereim nem igazán szeretik, és nem hajlandók segíteni, ráadásul a Manó is mintha szabit vett volna ki.


A válság okairól nem sokat szeretnék mondani, mindenesetre a saját magamba vetett hitem rendült meg, és már fogalmam sincs róla, hogy van-e értelme írnom, sőt, hogy egyáltalán tudok-e írni, még ha csak egy kicsit színvonalasan is. Legalábbis az, hogy ennyire nem jelez vissza senki, számomra azt mutatja, hogy a dolog nem érdekes, vagy jó annyira, hogy szóra méltassák, akik esetleg elolvasták.
Ilyen állapotban pedig nem hiszem, hogy egyáltalán írnom kéne, mert nem bírnék most szerelmes, életigenlő, boldog fejezeteket gyártani.


Szóval a friss egyszer csak érkezik majd, ha sikerült kilábalnom ebből a mocsárból, amiben nyakig benne vagyok. Ha sikerül...



Stigu






_@/"

6 megjegyzés:

  1. Drága Stigu!

    Tudom, hogy én csak egy vagyok az olvasóid közül, és az nem sok, de én nagyon szeretem az írásaidat. Tudod, hogy én nem régóta olvaslak, de azóta mindenre írok neked komit, hogy jelezzem, mennyire tetszenek.
    Szerintem negyon jól írsz, az FM csodálatos, én egyszerre olvastam végig és alig bírtam abbahagyni.
    Szerintem a novelláid is nagyon jók. Az új történetre is rettentően kíváncsi vagyok.
    Nagyon sajnálom, hogy ilyen válságban vagy, de hidd el, hogy érdemes folytatni, mert ilyen tehetséges írónak folytatni kell.
    Abyval együtt jussatok túl a válságon, és erősítsétek egymást. Én nagyon várom a frisset.

    Puszi: Judit

    VálaszTörlés
  2. Kedves Stigu!

    Ne add fel, és az a gondolat, hogy ne tudnál írni, vagy nem vagy tehetséges, egyszerűen nevetséges(na, még rímel is:))Bár nem mindig írok neked komit (és szerintem többen vagyunk így ezzel,ah lustaság, fújj) de folyamatosan olvaslak. Mivel a saját blogomon is fenn vagy, akárhányszor látom, hogy frissítettél már itt is vagyok! Nagyon szeretem olvasni az írásaid, az összeset, nem csak az FM-et. Az, hogy mostanság kevesebb a komi, vagy nincs, szerintem annak tudható be, hogy mindenki szanaszét van, nyaral, strandol, ez egy ilyen időszak. Szeptembertől, amikor majd az időjárás, meg a szokásos tevékenységek mindenkit visszaszorítanak a négy fal közé, meglátod komikat is kapsz ezerrel, mert nagyon jó vagy és tehetséges! Amúgy a tehetségesek azok, akik kételkednek, a tehetségtelenek meg csak ontják...szóval :))ezt ne felejtsed el:))
    Sok puszi, és fel a fejjel!

    VálaszTörlés
  3. Szia csaj!

    Nem láttam, hogy itt is itt van ez a bejegyzés.
    Nem íróm le még egyszer amit írtam, a FM oldalán megtalálod az elég hosszúra sikerült kommentemet.
    Remélem érteni fogod soraimnak (igazi) mondanivalóját, és sokak örömére össze tudod szedni magad, és újra kapunk friss FM-et és persze TM-et.

    Pusza, Qölel, Krisz

    VálaszTörlés
  4. Szia Ikrem!

    Jake szeretne néhány gondolatot megosztani veled!
    Íme:

    Szia Stigu!

    Figyelj, ne is foglalkozz vele! Ha akarod, te jössz a szívlapáttal, nekem meg elég a puszta kezem, és felnyársaljuk az illetőt! Apró cafatokra, véres foszlányokban fog előtted vergődni, és azt mondja majd: "Bocsáss meg, egy életunt, szívtelen liba vagyok, aki nem tud írni, és emiatt még az élő fába is belekötök."
    Ekkor fogod a szívlapátot, és egy utolsó, fájdalmas döfést mérsz rá! Egyenesen az agyába! Remélem, hogy elképzelted, legalább olyan élénken, mint én!
    A kötelet pedig félredobtam! Inkább tartogatom az olyanoknak, mint az a bizonyos illető!
    Ne is törődj az egésszel! (Mást írtam volna, hogy: ...d le! De ez a kifejezés nem igazán tűr nyomdafestéket, viszont jobban kifejezi, amit mondani akarok!)
    Neked írnod kell! Szépséget hozni ebbe a szánalmas, nyomorult világba! Ne is törődj mással! Csak azzal, hogy a fejedben lévő színek megelevenedjenek azok számára, akik olvasnak! Nekik ez ajándék, ha kevesen is vannak!

    Ne vágj már ilyen fancsali képet!

    Jake


    Nos, remélem, nem baj, hogy hagytam, hogy írjon neked, mert én már nem tudom, mit mondjak! Bárcsak tehetnék valamit, amitől jobban érzed magad, de tanácstalan vagyok.
    Hozom a kiskanalat, szerinted még használható a ragadós, nyúlánk massza, amivé váltál? Visszanyered egyszer az eredeti formádat?
    Remélem...

    Szeretve ölel(, és jól seggbe rúg!):

    Abyd

    VálaszTörlés
  5. Szia Drága!
    Nagyon-nagyon sajnálom,hogy nem volt időm mostanában folytatni az FM olvasását,de remélem, hogy tudod, ez nem jelenti azt,hogy nem tetszik. Sőt! Imádtam minden fejit amit olvastam,kommentet is hagytam neked. Abban biztos lehetsz, hogy amint lesz végre egy kis olvasásra fordítható időm, jövök és folytatom, és bombázlak a komikkal, csak győzd olvasni őket. :)
    Eszedbe ne jusson abbahagyni! Jake pedig nem fog segédkezni, se kötéllel, se a puszta kezével. Megtiltom neki. *szigorúfej*
    Ezt magadban kell lerendezned. Hidd el nekem, sokkal-sokkal többet érsz, sokkal tehetségesebb vagy, mint azt hiszed most, és mi szeretünk. Szükségünk van a belőled áradó szeretetre, boldogságra, jókedvre. Kincs vagy!
    Ne hagyd, hogy bárki eltántorítson a választott utadtól! Jó helyen vagy, jó felé tartasz! Veled vagyunk!;) Hajrá előre! :)
    Puszillak:
    Atyus

    VálaszTörlés
  6. Kedves Stiga!

    Írtam neked a Merengőn megadott e-mail címedre is, de biztos ami biztos, bemásolom ide is:

    Kedves Stiga!

    Végtelenül röstellem, hogy a kritikámmal ilyen súlyos válságot idéztem elő benned. A legkomolyabban bocsánatot kérek tőled, mert hidd el, a legcsekélyebb mértékben sem kívántalak megbántani.

    A hiba természetesen bennem keresendő. Én voltam túlságosan kukacoskodó, pedig nem lett volna szabad. Igenis bájos, kedves a regényed, a karaktereid, és igenis jól esik olvasni tőled, akárki akármit is mond - bár ha jól emlékszem, magam is azt mondtam, hogy öröm volt olvasni Téged.

    Kérlek, próbálj meg felülemelkedni a baklövésemen, és folytasd, amit elkezdtél! Biztos vagyok benne, hogy nem egyedül én fogok örülni a következő fejezetnek.

    Üdv:
    asd

    VálaszTörlés