Köszöntök Mindenkit!


Nyíri Eszter Stiga vagyok, diplomás óvónő, amatőr író.

Ezen a blogon találjátok írásaim egy részét - novellákat, gondolatokat, mini-regényeket -, megjelent műveimet és "írói" világom főbb eseményeit, történéseit.

(Használjátok a címkéket!)



Oldalt elérhetitek az alblogjaimat

(Full Moon - Twilight fanfiction, Renesmee és Jacob szerelmének varázslatos története;

Tündérmesém - Anne, egy cseppet sem hétköznapi, nyüzsgő fiatal nő meséje, aki a távoli, ködös Angliában kergeti álmait és a lehetetlennek tűnő szerelmet;

BackStage - a Sacckával közösen komponált sztori, mely egy musicaliskola mozgalmas, színes életébe enged betekintést).



Ha erre jártok és kis világom elnyeri tetszéseteket, hagyjatok nyomot magatok után!



Jó olvasást, keltsük életre a mesét!



Stigu _@/”




2010. szeptember 7., kedd

Apró novella - Emlékül Pötyinek

Sziasztok!


Ma reggel, sajnálatos módon meghalt a kutyusom, Pötyike. Eléggé letört a dolog, úgyhogy kicsit megviselt állapotban vagyok. :(

Este gyorsan billentyűzetet ragadtam, és született egy kis novella, amit neki ajánlanék. Nos, ő nem így végezte, nem is volt már fiatal (10 éves múlt), de az ő szenvedéseit nagyon fájdalmas lett volna számomra megírni, úgyhogy csak ennyit bírtam.

Nyugodjon békében!





Emlékül



A szürke világ kitágulni látszott, ahogy felfedezte az épp megfelelő méretű szakadást a kerítés egyik sarkában. Egy ideig még fontolgatta, hogy vajon tényleg sikerül-e, aztán nekilendült, hogy a frissen nyert szabadság új horizontokat tárjon fel előtte.

A csaholó kölyökkutya vidáman ugrált, mikor maga mögött hagyta a piros tetős, fehérre meszelt falú házikót, amit ő mindig fekete-fehérnek, unalmasnak látott.
Követte szimatát, ami új, eddig sosem érzett illatokat fogadott most be: a patak mellett nyíló vadvirágok kusza, édes zamatát, az arra járó állatok testének kipárolgását, melyek összevegyültek egymással, mégis ő mindet külön-külön is tudta érzékelni. Jól el is véste mindegyiket az agya mélyére; most már örökre emlékezni fog rájuk, és bárhol újra felismeri majd őket.

Aztán a lába vitte tovább, egyre távolabb az otthontól. De nem aggódott. Tudta, hogy az illatok alapján akármilyen messziről képes lesz hazatalálni, csak erősen kell majd koncentrálnia. Az otthon sose vész el.

Ahogy mélyen beszívta az édes, párás levegőt, egy új, intenzív illat csapta meg az orrát. Közeli volt, friss és mélyen gyökerező, génekbe épült ingert gerjesztett benne. Az ősi vadászösztönt. Még ízlelgette a szagot, kereste a lehetséges forrását, mígnem hang is társult a csábító lényhez… egy halk, incselkedő nyávogás.
Az előre várt siker megrészegítette, és ettől gondolkodás nélkül vetette magát a „vad” után.

A préda megrettent, és gyors menekülésbe kezdett, de az ifjú vadász nem hagyhatta, hogy a zsákmány megszökjön. Persze nem akart ő rosszat annak a védtelen kis állatnak, de a vére parancsoló szavának nem tudott ellenállni.

Körültekintés nélkül kergette tovább a szökevényt, amíg egy éles hang ki nem tisztította a hajsza dübörgő lüktetését a füléből… hosszú, hangos tülkölés, amilyet még sose hallott.

Egy pillanatra még szemébe hatolt a bénítóan tündöklő fény, aztán már csak a mindent elborító fájdalmat érezte. Mintha a teste minden porcikáját egyszerre érné egy kínzó, gyötrelmes súly, mely kiszorítja belőle a levegőt, a vére minden cseppjét, a húsa minden kis izomrostját… az összes életet belőle.
De ez is csak egy pillanatig tartott. Utána nem maradt más, csak a megnyugvás, a tisztító tűz, mely kiégetett belőle minden szenvedést.

Aztán újra látta maga előtt a kis, piros tetejű kunyhót, olyan színpompásan, mint eddig még soha.







_@/"

5 megjegyzés:

  1. Szia Csajszi!

    Nagyon szépet írtál, megint. Szóval már meg sem lepődöm. :) Sajnálom Pötyikét. :(
    A szösszenettől elérzékenyültem. :'(

    Cupp.

    Abyd

    VálaszTörlés
  2. Szija!

    Szegénykém. :( A betegség mellé még ez is...
    Részvétem a kutyusod miatt és jobbulást!

    Sok gyógypuszi Neked!
    Atyus

    VálaszTörlés
  3. Szia Stigu!

    Nagyon sajnálom Pötyikét, és Téged is. Nagyon szép, és megható emléket állítottál neki. Sok erőt küldök, és gyógyulj meg.

    Puszi: Judit

    VálaszTörlés
  4. Drágám!

    Sajnálattal olvastam, hogy mi történt. Sok boszierőt kívánok Neked most.
    Nagyon szép a novella, méltó emlék Pötyikéhez.
    Keress majd, próbállak én is,Puszi, Saccka

    VálaszTörlés
  5. Sziasztok!

    Köszönöm a sok szép, kedves véleményt.
    A kutyus elvesztése különösen rossz számomra, mert Pötyike már nálunk született, több mint 10 éve velünk volt, és tényleg nagyon sok mindent megéltünk már együtt.
    Nekem a legnagyobb fájdalom ebben, hogy megint meg kell tapasztalnom, hogy vannak nagyon rossz emberek ezek a földön, akiknek nem szent az élet. Akik nem gondolnak bele, hogy mit tesznek, hogy egy ártatlan életnek vetnek véget… na, mindegy is. Nem akarok ezen nyafogni tovább.

    Puszi nektek: Stigu _@/”

    VálaszTörlés